Вијести, Свијет

Политика САД приморава Русију и Кину да се спремају за светски рат

anton-skala-obrasla-ograda260713ras-foto-dimitrije-goll-1_f Atomska-eksplozija

Русија и Кина се спремају за светски рат, оценио је новинар Стивен Лендман у тексту за интернет издање Тhe People’s Voice. Истовремено је, међутим, указао да обе те земље желе мир и да их претње које долазе из САД приморавају на одбрамбено понашање.

Сједињене Државе су највећи светски агресор, нагласио је Лендман. Управо су оне на челу НАТО, алијансе која је своје пипке пустила по читавом свету, а њени планови су далеко од мирних.

Америка за војне намене троши више новца свих земаља света заједно, написао је Лендман. Америчка влада је издвојила огроман новац за тајне војне операције и програме, лабораторије које пројектују ново оружје, извиђања и остале циљеве о којима ништа не зна већина обичног света.

Спољна политика САД током много година се не мења: ова земља на разним тачкама Земље води оружана дејства правдајући се да предузима одбрамбене или превентивне мере. Наводно, ради тих циљева, Американци производе хемијско, биолошко и нуклеарно оружје.

Али, нема самоодбране без таквих средстава, иронише аутор.

Стивен Лендман указује и да се америчке војне базе налазе свуда по свету, али и у непосредној близини граница Русије и Кине.

Није изненађење што су те земље на опрезу: оне обједињују напоре, изводе заједничке војне вежбе и производе ново наоружање.

У суштини, Русија и Кина се за сваки случај спремају за негативни развој догађаја – могући почетак светског рата. Међутим, оне на све начине желе да избегну такав развој догађаја.

Једном приликом је руски генерал Николај Макаров изјавио: „Не искључујем да локални и регионални оружани конфликти могу прерасти у рат великих размера уз примену нуклеарног оружја“ – подсетио је The People’s Voice.

Америка игра на велико. Нуклеарни, хемијски и биолошки напади су само питање времена. Константно ратно стање је суштина америчке политике, наставља Лендман.

Због тога је ризик од почетка новог светског рата толико велик – Сједињене Државе за њега већ имају све што је неопходно.

„Русија и Кина су наша последња линија одбране. Остаје да се надамо да оне имају чиме да одговоре на изазов“ – пише на крају текста Стивен Лендман за интернет издање The People’s Voice.

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *