Вијести, Регион

Срамота: Здрава деца ментално заосталој деци уништавају двориште

anton-skala-obrasla-ograda260713ras-foto-dimitrije-goll-1_f

Двориште специјалне школе за ментално заосталу децу “Антон Скала” на Сењаку, које је овог пролећа реконструисано новцем добротворне фондације Новака Ђоковића, на мети је локалних вандала који ноћу прескачу ограду и ту проводе време, а бахатост су исказали на реквизитима које уништавају.

Директорка школе Наташа Селић каже да су, пошто је једна љуљашка, уништена већ први дан по реконструкцији, принуђени да ноћу уносе преостале љуљашке.

У мају ове године специјална школа за ментално заосталу децу “Антон Скала” је од Фондације Новак Ђоковић добила ново игралиште у чију реконструкцију је најбољи тенисер света уложио 5,5 милиона динара.

На до тада неуређеном земљишту “никле” су љуљашке, пењалице и специјални реквизити, као и кошаркашко игралиште. Ново игралиште привукло је и младе из овог краја који нису ученици школе.

Директорка школе каже да то не би био никакав проблем да се не понашају бахато.

– Ноћу прескачу ограду и до сада су нам поломили једну љуљашку. Због тог инцидента принуђени смо да уносимо справе унутра и да их опет ујутру износимо – каже директорка.

Школа већ има проблема са финансијама, јер из буџета добија скромну своту новца, а однос према новом парку им још додатно отежава посао.

– Ми имамо само једног домара који све ради, немамо пара да платимо обезбеђење и једино што нам преостаје је да апелујемо на људе да разумеју нашу ситуацију – каже директорка Селић.

Малишанима који похађају ову школу игралиште много значи и направљено је у складу са њиховим потребама.

Међутим, изгледа да локалну екипу младих то не занима: иза себе сваке ноћи остављају празне конзерве пива, опушке од цигарета, пишу графите по клупама и уништавају игралиште…

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *