Вијести, Свијет

ОБАМА: Не очекујем да ће Путин променити однос према Украјини

ПРИЗНАО ДА АНТИРУСКЕ САНКЦИЈЕ „НЕГАТИВНО УТИЧУ НА ЕВРОПСКУ ПОЛИТИКУ“

  • Говорећи пред водећим америчким бизнисменима нагласио: „То се неће догодити док политичари у Русији не схвате шта се дешава у економији. Зато настављамо са јачањем нашег притиска“

        АМЕРИЧКИ председник Барак Обама изјавио је данас да руски председник Владимир Путин у политици употребљава националистички, на прошлост оријентисан приступ који страшно плаши руске суседе, истичући да не треба очекивати промену његовог начина размишљања док негативне последице санкција не пређу из области економије у политику.

        Обама је, говорећи водећим америчким бизнисменима, рекао да се Русија „потпуно међународно изоловала“, пренео је Асошијетед прес.

        Међутим, Обама је рекао да је проблем што су те исте Путинове акције политички популарне у Русији, наводи америчка агенција.

        Амерички председник је рекао да не мисли да ће Путин променити курс док штете по руску привреду због западних санкција не стигну до политике.

         „Ако ме питате да ли сам оптимистичан поводом тога да ли ће се Путинов приступ (према ситуацији у Украјини) променити, мислим да се то неће догодити док политичари у Русији не схвате шта се дешава у економији. Зато настављамо са јачањем нашег притиска“, пренела је Руска информативна агенција (РИА) Новости извештаје америчких електронских медија.

        Обама је на округлом столу рекао да су санкције „снажан ударац за привреду Русије“.

         „Можда ситуација (позитивно) утиче на политички положај Путина унутар земље, али то изолује Русију на међународној сцени“, рекао је према руској агенцији председник САД.

        Обама се сложио да „санкције негативно утичу на европску политику“, али је указао да ће САД наставити блиско да сарађују са Европском унијом.

Барак Oбама и Владимир Путин

Барак Oбама и Владимир Путин

Обама је, према наводима АП, рекао да је имао веома продуктивне односе са актуелним руским премијером Дмитријем Медведевом док је био председник, иако је Путин из позадине и даље владао.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *