Вијести, Свијет

Нека Кијев не покушава да пораз оправда сваљивањем кривице на Русију

  • „То је крајње лоше што чине. То је покушај да оправдају пораз и да за то кривицу свале на Русију. Што је најгоре, то је покушај разбуктавања конфликта између Украјине и Русије. Скрећем пажњу да је начелник украјинског генералштаба већ изјавио да његова армија не ратује против армије Русије. Дакле, шта им је још потребно?”

      

РУСКИ ПРЕДСЕДНИК ИМА КОНТАКТЕ СА ПОРОШЕНКОМ, АЛИ НЕ КРИЈЕ ДА ЈЕ ЗАЧУЂЕН ИЗЈАВАМА ИЗ КИЈЕВА
 

ШЕФ руске државе Владимир Путин вечерас је – у интервју националној телевизији – нагласио да се негативно односи према покушајима украјинских генерала и министара да свој пораз на истоку земље оправдају и да га надувају до руско-украјинског рата”.

        „То је крајње лоше што чине. То је покушај да оправдају пораз и да за то кривицу свале на Русију. Што је најгоре, то је покушај разбуктавања конфликта између Украјине и Русије. Скрећем пажњу да је начелник украјинског генералштаба већ изјавио да његова армија не ратује против армије Русије. Дакле, шта им је још потребно?”

        Руски лидер је истакао да је „сачувао контакте са украјинским колегом Петром Порошенком“, али да је понекад веома зачуђен изјавама украјинског руководства:

        „Да, наши контакти су очувани. Само, понекад се напросто чудим изјавама руководства Украјине. На пример, тврдњи да су сарадници наше председничке администрације учествовали у трагичним догађајима на Мајдану пре годину дана. То је апсолутна потпуна измишљотина, толико далека од стварности да се просто човек мора чудити – одакле се такве ствари појављују“.

Владимир Путин

Владимир Путин

Настављајући исту тему, Путин је додао: „Понекад ми говоре да су такве изјаве засноване на нетачним подацима специјалних служби, али сам замолио украјинске колеге да буду пажљивије кад користе податке тог типа кад им дођу на сто“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *