Вијести, Регион

Колинда Грабар Китаровић позвала Милановића да поднесе оставку

ПРЕДСЕДНИЦА Хрватске Колинда позвала је у понедељак премијера Зорана Милановића да поднесе оставку, чиме је настављен вербални сукоб нове председнице из опозиционе Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) и премијера из Социјалдемократске партије (СДП).

ОЦЕНИЛА ДА БИ ПРЕМИЈЕРОВА ОСТАВКА БИЛА РЕАЛАН ДОПРИНОС ИЗЛАСКУ ХРВАТСКЕ ИЗ КРИЗЕ

          У саопштењу из кабинета Грабар Китаровић наводи се да је Милановићева оставка „најконкретнији предлог за излазак земље из кризе“.

           „Уколико председник Владе не уважи тај конкретан предлог, председница од њега очекује конкретне предлоге, начин спровођења и процену финансијских учинака тих предлога и решења за излазак земље из кризе, што је уставна обавеза Владе, а не Председнице“, саопштено је из кабинета Грабар Китаровић.

Колинда Грабар Китаровић

Колинда Грабар Китаровић

Она је тако одговорила на писмо које јој је упутио премијер, а у којем је навео да начелно поздравља њену најаву да ће предложити Влади одржавање седнице на тему економског стања у земљи, али да је „с обзиром на природу и начин деловања Владе, важно да припреми конкретне предлоге, механизме за њихово спровођење и процену финансијских и буџетских учинака“.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *