Вијести, Свијет

„Активисти“ Евромајдана у Кијеву масовно беже из Украјине

ОДЛАЗЕ НА ХИЉАДЕ ЈЕР НЕ ВИДЕ БУДУЋНОСТ У ПОЛУУНИШТЕНОЈ ЗЕМЉИ

        УКРАЈИНЦИ који су били учесници Евромајдана желе да напусте земљу, пошто не виде своју будућност у полууништеној држави.

        Ово је написао први међународни бесплатни омладински часопис Vice, који има тираж од 900 хиљада примерака и главну редакцију у Њујорку.

        Украјинци беже из земље на хиљаде – како легално, тако и нелегално.

        Грађани немају никакве значајне разлоге да остану у Украјини, и „одлив мозгова“ се повећава.

        Главни разлог за то су сукоб у Донбасу, пад гривне и квалитета живота и тешка економска ситуација у земљи, истиче часопис.

        Многи грађани који су приликом напуштања земље хтели да се врате сада све чешће одлучују да остану у иностранству.

        По мишљењу магистра Универзитета у Њујорку, Емили Ченел-Џастис, која пише дисертацију о омладини на Мајдану, то има везе с тим што су, учествујући у протестним акцијама, многи активисти имали идеализовану представу о томе како ће се одвијати промене у земљи, али се испоставило да је реалност сасвим другачија.

         „Многи се неће вратити. Не могу да кажем да желим да се вратим кући ускоро. Када сам стајала на Мајдану прошле зиме, схватила сам како би ми било тешко да останем у Кијеву“ – наводи часопис речи Даше Оратовске, која је завршила Кијево-Могиљанску академију, али тренутно живи у Холандији.

        Украјинци који нису напустили земљу осећају недостатак промена још боље него они који су емигрирали, они су дубоко разочарани и практично немају поверења у нову нестабилну владу, пише часопис.

„Активисти“ Евромајдана у Кијеву масовно беже из Украјине

„Активисти“ Евромајдана у Кијеву масовно беже из Украјине

И заиста, чиме да се поносе? Ништа, осим расула, крви, туге и мржње једног дела земље према другом није донео Евромајдан, ма како га звали и ма на ком језику викали „Слава Украјини“!

Извор: Факти.рс

Вијести о…: А како је код нас? 90-их се бежало од инфлације и Милошевића. Сада њега нема? Да ли је све остало исто? Зашто се и данас Срби исељавају? Кад ћемо да научимо да бирамо политичаре?

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *