Вијести, Свијет

НАТО опет убија децу: 5 мртвих у Авганистану

359115_avion-f22-foto-allgamewallpapers-com_f

Нангархар – Како су сејали смрт по СРЈ 1999. године, тако су јунаци НАТО наставили то да раде широм света, нарочито у Авганистану, где је у последњем ваздушном нападу овог војног савеза страдало петоро цивила, од чега троје деце, а сви узраста од 12 до 20 година.

Несрећна деца и младићи су погинули у нападу НАТО-а у провинцији Нангархар, на истоку Авганистана, саопштили су локални званичници.

„Пет цивила, узраста од 12 до 20 година, у петак је око 23 часа било у лову на птице на око осам километара од Џалалабада, главног града провинције Нангархар, када је уследио ваздушни напад“, изјавио је портпарол провинцијске полиције Хазрат Хусеин Машрекивал, додавши да су тела погинулих младића пребачена у болницу у Џалалабаду.

Снаге НАТО-а саопштиле су да је истрага у току и да за сада немају информација о цивилним жртвама.

Ваздушни напади НАТО снага у којима страдају цивили разлог су великог незадовољства авганистанског председника Хамида Карзаија према међународним снагама Исафа.

Карзаи је у фебруару забранио авганистанским војним снагама да пружају подршку НАТО авијацији, пошто је у ваздушном нападу у провинцији Кунар убијено десеторо жена и деце.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *