Вијести, Регион

Имовинска карта нових министара

761746039522516ff97082940595340_v4 big

На списку имовине коју су Агенцији за борбу против корупције пријавили нови министри налазе се зграде, аутомобили, глисери, пашњаци, гараже. Међутим, има и оних који осим плате не поседују готово ништа.

Нови министри доставили су Агенцији за борбу против корупције своје имовинске карте. На листи имовине налазе се зграде, аутомобили, глисери, пашњаци, гараже. Међутим, међу новим министрима, има и оних који осим плате, на своје име, немају готово ништа.

Министри задужени за српски капитал немају ни стан ни аутомобил. Лазар Крстић и Саша Радуловић пријавили су министарске плате, и накнаде у управним одборима. С тим што министар финансија има, а привреде нема уштеђевину. Немају ни времена да о томе говоре за медије. Стан и 80 ари винограда код Неготина, пријавио је нови министар саобраћаја Александар Антић.

„Имовина је апсолутно идентична оној која је била и ранијих година“, каже Антић.

Прелазак из Скупштине града у Владу коштао га је 11.500 разлике у плати.

„Плата је за нијансу нижа, али је далеко виша од онога што је просек у нашој држави, тако да ту нема простора да се много жалим“, навео је Антић.

Не жали се ни министар локалне самоуправе Игор Мировић, који каже да 23 године зарађује пет пута више од просечног грађанина. Има кућу, два стана, локал и гаражу.

„Пријавио сам све оно што поседујем, имао сам и нову пријаву за гаражно место које сам купио у згради поред зграде где имам стан, тако да је моја имовина за једно гаражно место већа него прошле године“, рекао је Мировић.

Најбогатији је међу најмлађима. Министар спорта Вања Удовичић осим плате, поседује стамбену зграду од 700 квадрата. Толику кућу, гарсоњеру, пашњаке, акције у четири фирме, два аутомобила, пловило и уштеђевину. О томе за медије није желео да говори.

Међутим, у Министарству кажу да је министар све поштено пријавио. „Што је још важније, поштено је све и зарадио, 16 година је врхунски спортиста са интернационалном каријером“ наводе у Министарству.

Завидна каријера диригента донела му је углед, али не и материјално богатство. Судећи по имовинској карти, министар културе Иван Тасовац има плату и трећину куће. Нема ауто, ни уштеђевину. Богатим себе не сматра ни министар пољопривреде Драган Гламочић.

„Сматрам себе за једног породичног човека који има породичну кућу, стан у Новом Саду, кола и викендицу“ рекао је Гламочић.

Министар образовања одрекао се плате јер плату прима на два факултета. Има стан, неадаптиран таван, пољопривредно домаћинство и викендицу.

За трећину мању плату сада прима и министар без портфеља Александар Вулин, док министар одбране уместо 200.000 на челу БИА, у Немањиној заради 111.000.

Бранко Ружић живи у поклоњеном петособном стану, има поклоњену гаражу и нема ауто. Има уштеђевину.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *