Вијести, Регион

Албанци пуцали на раднике „Србијашуме“

Policija-uvidjaj-hapsenje-2

Група Албанаца с Косова отворила је ватру на раднике „Србијашума“, који су дошли да процене штету насталу илегалном сечом у атару куршумлијском села Трмка. Инцидент се десио на административној линији с Косовом. Нико није повређен.

На раднике „Србијашума“, који су дошли да процене штету насталу илегалном сечом у атару куршумлијском села Трмка пуцала је група Албанаца.

Инцидент се десио на административној линији с Косовом у петак, 4. октобра, када је група радника „Србијашума“ ушла у шуму, а на њих је отворена ватра из аутоматског оружја из правца Косова, сазнаје данас агенција Бета од полицијских извора.

Један од радника „Србијашума“ Живорад Јанићијевић рекао је Бети да је пуцњава трајала десетак минута.

„Ми смо већ у једном делу избројали посечена стабла и извршили процену штете. Када смо се мало приближили административној линији ођедном су запуцали рафалном паљбом из неколико пушака, али су се чули и јединачни пуцњи, вероватно из пиштоља. Меци су фијукали кроз крошње дрвећа а ми смо се сакрили иза стабала“, казао је Јанићијевић.

Радници предузећа „Србијашуме“, шумари и представници тог предузећа из Београда су побегли кроз шуму дубље ка територију општине Куршумлија, после чега су случај пријавили полицији.

Према незваничним информацијама, полиција је обавила увиђај а на месту догађаја никога није затекла. У инциденту није било повређених.

У протеклих десетак дана, припадници полиције су ухапсили неколико косовских Албанаца приликом илегалне сече шуме на територији општине Куршумлија. Пре три месеца, у куршумлијском селу Боровац, дошло је до оружаног сукоба између наоружаних албанских шумокрадица и жандармерије. Сукоб је трајао око пола сата а рањена су шесторица Албанаца с Косова.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *