Вијести, Свијет

Молдавија: Оперисали кућним алаткама

Operavija-Moldavija

У дечјој болници у главном граду Молдавије, хирурзи користили електричну бушилицу и кљешта током операције чији је снимак освануо на интернету.

Хирурзи једне државне болнице у Молдавији користили су кућне алатке, укључујући електричну бушилицу и кљешта, током операције чији је снимак освануо на интернету, изазвавши бурне реакције у јавности и међу званичницима.

Готово све локалне телевизије приказале су кратак видео снимак, снимљен у дечјој болници у главном граду Молдавије.

Како преноси Ројтерс, премијер Јурие Леанка је одмах наложио министру здравља Андреју Усатију да истражи случај.

Усатиј је у изјави за телевизију казао да је коришћење кућних алатки у појединим ситуацијама дозвољено, али је истакао да поменута болница располаже са свим неопходним хируршким инструментима.

„Болница је добила три нове бушилице и не схватам зашто су морали да користе бушилицу коју користе грађевински радници“, казао је он.

Николае Старчук, шеф хируршкох одељења болнице, изјавио је за медије да сумња да су снимак на интернет поставили лекари који су добили отказ како би му наудили.

Молдавија, бивша совјетска република од четири милиона становника, једна је од најсиромашнијих земаља у Европи са просечном месечном платом до 300 долара.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *