Вијести, Свијет

Медведев о Обамином проглашавању Русије за већу опасност од ИД

РУСКИ ПРЕМИЈЕР ПОСЕБНО НАГЛАСИО: НИКАКВИ НОВИ ОДНОСИ НИСУ МОГУЋИ БЕЗ УКИДАЊА САНКЦИЈА

  • У интервјуу телевизији CNBC Дмитриј МЕДВЕДЕВ подвукао: „Морамо се прво вратити на нормалне позиције. Морамо доћи бар „на нулу“ да бисмо могли да размишљамо како развијати односе у будућности. Русија, у сваком случају, никоме не затвара врата. Ми желимо пријатељске односе са свим цивилизованим народима. Наравно, и са својим партнерима из Европе и САД“

         РУСКИ премијер Дмитриј Медведев назвао је „аберацијом у мозгу“ изјаву Барака Обаме да је Русија већа претња човечанству него Исламска држава.

         „Разумем забринутост коју могу имати наши партнери – и поводом међународне ситуације у целини и поводом свега што се догађа у Европи, укључујући и ситуацију у Украјини која нам је најближа јер смо са њом безмало исти народ. Али, сматрам да је апсолутно деструктивно да се жртвују фундаменталне основе међународних односа, грађене са муком свих протеклих година, само зато да би неки показали како су силни и како могу и кажњавати. Мени се чак чини – подвукао је Медведев – да је таква позиција глупа“.

         Руски премијер је ово рекао у интервјуу телевизији CNBC, па наставио:

         „Сматрам веома тужним то што је председник Обама, са трибине Уједињених нација, набрајајући претње са којима се суочава човечанство, на прво место ставио еболу, на друго Руску Федерацију, а на треће Исламску државу. Не бих да то посебно коментаришем, али је то жалосно. То је нека аберација у мозгу“.

Дмитриј Медведев и Барак Обама

Дмитриј Медведев и Барак Обама

Алудирајући на раније (пре украјинске кризе) Обамино нуђење „ресетовања“ руско-америчких односа, Медведев је упозорио:

„Морамо се прво вратити на нормалне позиције. Морамо доћи бар „на нулу“ да бисмо могли да размишљамо како развијати односе у будућности. Русија, у сваком случају, никоме не затвара врата. Ми желимо пријатељске односе са свим цивилизованим народима. Наравно, и са својим партнерима из Европе и САД“.

Медведев је посебно нагласио: никакви нови односи нису могући без укидања санкција.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *