Вијести, Свијет

МЕДВЕДЕВ: Народи Украјине да реше своју судбину без тенкова и посета директора ЦИА

РУСКИ ПРЕМИЈЕР ИЗРАЗИО ЖАЉЕЊЕ ШТО ЈЕ УКРАЈИНА ДОШЛА У СИТУАЦИЈУ ДА „ПРЕДОСЕЋА ГРАЂАНСКИ РАТ“

  • Злочин против државе (преврат у Кијеву) породио је народне протесте у регионима. То је била ланчана реакција. Политичка и економска. Жао ми је људи који су постали таоци слабих политичара које нису бирали, неогроворних екстремиста који су собом заменили и полицију и армију. Празнину власти попунио је хаос s оценио је Дмитриј Медведев

РУСКИ премијер Дмитриј Медведев написао је на својој страници на Фејсбуку: „У Украјини је поново проливена крв. Земља је у очекивању грађанског рата. То је баш жалосно“.

Узрок украјинске трагедије Медведев види у томе што власт није чак ни покушала да сачува правни поредак када су у неким областима тек кренула заузимања државних институција и здања.

„Зато су у тим областима такву власт помножили са нулом. А још се нелегитимна власт (у Кијеву) нада да ће успоставити поредак која је сама цинично срушила кад се државе дочепала помоћу оружане побуне. Зато сада стаје на сопствене грабље“ – оценио је Медведев.

Па наставио: „Акција је изазвала контраакцију. Злочин против државе (преврат у Кијеву) породио је народне протесте у регионима. То је била ланчана реакција. Политичка и економска. Жао ми је људи који су постали таоци слабих политичара које нису бирали, неодгороворних екстремиста који су собом заменили и полицију и армију. Празнину власти попунио је хаос“.

Медведев је ову линију свог размишљања о Украјини завршио речима:

„У сваком злу има нешто добро. Сада су многим људима постале јасније праве намере оних који су заузели власт у Кијеву. Самим тим им је постао видљивији и пут према праведнијем друштву. Тај пут је у праву народа да изабере своју судбину. У праву да учествује у формирању савременог украјинског друштва заснованог на равноправности народа и њихових језика. У праву да то уради сам. Без самозванаца, националиста и бандита. Без тенкова и оклопних транспортера. И без тајних посета директора ЦИА“.

Ко је терориста, а ко демократа?

Ко је терориста, а ко демократа?

Медведев је имао у виду тајну посету Џона Бренана Кијеву 13. априла коју је у међувремену потврдила Бела кућа.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *