Вијести, Регион

ИНЦКО: Са учвршћивањем Вучића у Србији – БиХ само добила

ТВРДИ ДА НЕМА ПРОСТОРА ЗА ОТЦЕПЉЕЊЕ РС И ДА СУ СУВЕРЕНИТЕТ И ТЕРИТОРИЈА БИХ – СИГУРНИ

ВИСОКИ представник у БиХ Валентин Инцко изјавио је да Устав БиХ не оставља простора за отцепљење и да су суверенитет и територијални инегритет БиХ сигурни.

„Претње једностраним изменама уставног поретка земље и прича о одржавању референдума како би се довели у питање темељи Дејтонског споразума само су губљење времена и имају за циљ скретање пажње са стварних проблема пред којима се ова земља налази“, рекао је Инцко за сарајевски портал Кликс.

Одговарајући на питање – да ли Србија на челу са Александром Вучићем иза сцене подстиче приче о отцепљењу РС или је то само политика председника РС Милорада Додика – Инцко је одговорио тврдњом да је Вучић у неколико наврата рекао да Србија поштује суверенитет и територијални интегритет БиХ те да он нема никаквог разлога да сумња у његове речи.

„Управо супротно, уверен сам да БиХ сада има, у односу на протеклих двадесет година, најповољнију регионалну ситуацију. БиХ је у добрим односима са свим својим суседима. Стога немам разлога да доводим у питање потезе и мотиве власти суседних земаља када тврде да су искрени у својој жељи да помогну БиХ у решавању њених тренутних проблема како би могла напредовати заједно с њима“, рекао је Инцко.

Валентин Инцко

Валентин Инцко

Високи представник поздравио је најаву Вучића да ће као будући премијер прво посетити БиХ као „одличан гест пун симболике“ и изразио очекивање да ће се ускоро срести у Сарајеву, преноси Тањуг.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *