Вијести, Свијет

Кијев тврди да Путин у начелу пристаје на слање мировних снага у Донбас

НАВОДНО ЈЕ ДАО САГЛАСНОСТ ЗА ВРЕМЕ ВИДЕО-КОНСУЛТАЦИЈА СА ПОРОШЕНКОМ, ОЛАНДОМ И МЕРКЕЛОВОМ

         ПРЕС служба украјинског председника Петра Порошенка саопштила је данас да се руски председник Владимир Путин сагласио са могућношћу размештања мировних снага на истоку Украјине, након што су двојица председника телефоном разговарали и са лидерима Француске и Немачке.

         „У оквиру разговора о начинима постизања мирног решења (конфликта у Украјини), председник Путин је прихватио могућност размештања мировног контингента у региону Донбаса”, саопштено је у Кијеву а пренео АФП.

         Агенција Ројтерс је јавила да су двојица лидера, заједно са шефом француске државе Франсоа Оландом и немачком канцеларком Ангелом Меркел, истакли да има „извесног напретка” везаног за прекид ватре на истоку Украјине.

         Лидери четири земље су истакли и напредак по питању повлачења тешког наоружања из региона, саопштио је Кремљ.

         Агенција ТАСС је пренела са данашње телефонске конференције четири лидера да ће радне подгрупе у оквиру Контакт групе за Украјину, одржати своје прве састанке у року од око једне седмице.

Кијев тврди да Владимир Путин у начелу пристаје на слање мировних снага у Донбас

Кијев тврди да Владимир Путин у начелу пристаје на слање мировних снага у Донбас

Посебна пажња биће посвећена формирању радних подгрупа у оквиру Контакт групе да се одржи дијалог између власти у Кијеву и представника Донбаса.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *