Вијести, Свијет

ГЕЛЕТЕЈ: Украјина је победила Русију у „хибридном рату“

БУНИЛО И ПАНИКА: МИНИСТРУ ОДБРАНЕ У ВЛАДИ КИЈЕВСКЕ ХУНТЕ ВЕЋ СЕ ПРИВИЂАЈУ РУСКЕ ДИВИЗИЈЕ У ДОНБАСУ

        УКРАЈИНСКИ министар одбране Валериј Гелетеј – који је иначе полицијски генерал – објавио на својој Фејсбук страници: да је његова земља тобоже победила Русију у „хибридном рату“ и да је Москва због тога наводно претила Кијеву – ни мање, ни више! – „тактичким нуклеарним оружјем“.

        Ово може да постоји само у украјинској глави која функционише по инструкцијама CIA. Управо због инструкција CIA вреди пренети у целини како се министар у влади кијевске хунте правда за досадашње поразе:

        „Русија је изгубила у хибридном рату против Украјине. Наше оружане снаге су сигурно потискивале банде најамника из Русије, уништавале диверзанте и командосе. Кремљ је управо због тога био принуђен да приступи комплетној инвазији уз коришћење својих регуларних јединица на територији Донбаса. Данас већ имамо посла са дивизијама и пуковима. Сутра то могу бити армијски корпуси“.

Украјински министар одбране Валериј Гелетеј

Украјински министар одбране Валериј Гелетеј

Ово може да се смести заиста само у главу украјинског министра одбране. А још је придодао:

„У нашу земљу је доаш велики рат какав Европа није видела од Другог светског рата. Жртве у таквом рату, на жалост, више се неће мерити стотинама, него хиљадама, чак и десетинама хиљада. Русија нам је преко неофицијелних канала већ неколико пута претила да ће – ако наставимо отпор – против нас применити тактичко нуклеарно оружје“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *