Вијести, Свијет

ДНР и ЛНР не претендују на друге територије Украјине

СПРЕМНЕ И ЗА ПРЕГОВОРЕ О „ЗАЈЕДНИЧКОМ БЕЗБЕДНОСНОМ ПРОСТОРУ“ И О ПОСЛЕРАТНОМ УСПОСТАВЉАЊУ ВЕЗА

           НОВО заседање контактне групе за Украјину  биће у Минску 5. септембра – саопштио је вицепремијер Доњецке републике Андреј Пургин.

            „Разменили смо документа. Украјинска страна је изнела своје виђење ситуације, а ми своје. Узели смо тајм-аут да све проанализирамо. Верујем да ће 5. септембра разговор бити конкретнији“ – додао је Пургин.

           Према његовим речима, у Минску су направљени „неки помаци“ према прекиду ватре, а било је речи и о размени заробљеника по принципу – сви за све.

           Пургин је нешто ипак открио: „Доњецка и Луганска Република разговарају о заједничком простору безбедности и послератном успостављању економских, културних и социјалних веза са Украјином. ДНР и ЛНР неће претендовати на друге територије“.

           Агенција ИТАР-ТАСС је објавила да ће обе стране највероватније формирати радне групе за поједина најкрупнија питања. Једна од њих ће радити на прекиду ватре.

ПУРГИН: ДНР и ЛНР не претендују на друге територије Украјине

ПУРГИН: ДНР и ЛНР не претендују на друге територије Украјине

Данашња минска рунда потрајаала је четири сата.

Договорено је да 5. септембра Кијев не представља само бивши председник Украјине Леонид Кучма него и „неко из садашњег врха власти“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *