Свијет

Дмитриј Медведев: Упркос ситуацији, буџет стабилан, пензије исплаћујемо у целини и на време

СТАБИЛНОСТ ОБЕЗБЕЂЕНА И ЗАХВАЉУЈУЋИ РЕЗЕРВАМА ИЗ ПРЕТХОДНИХ ГОДИНА

  • Медведев је такође обзнанио и величину Резервног фонда РФ са стањем на дан 1. октобра 2015. године. На тај дан средства у фонду износила су око 4,7 билиона рубаља. Средства у Фонду националног благостања истог дана износила су 4,8 билиона рубаља

        УПРКОС сложеној економској ситуацији, буџетски систем у Русији је остао стабилан, изјавио је на седници владе премијер РФ Дмитриј Медведев.

        „Буџетски систем по главним параметрима остаје стабилан и избалансиран. Обавезе државе везане за исплату пензија, различитих социјалних давања и субвенција извршавају се у потпуности, између осталог, захваљујући резервама које су формиране у претходним годинама“ – казао је Медведев.

        По речима Медведева, буџетски приходи у наведеном периоду премашили су 10 билиона рубаља, што је 10 одсто више од планираних прихода. Руски премијер је истакао да се постепено побољшава приходни део буџета захваљујући повећању удела прихода од нафте и гаса. У последња два квартала такви приходи чине више од 55,5 одсто свих буџетских прихода.

        „Истовремено се побољшава структура буџета јер се повећавају порески приходи од целог низа уплата“ – казао је Медведев.

        Поред тога, по речима председника руске владе, то је изазвано и померањем у структури спољне трговине и производње.

        За девет месеци 2015. године расходи федералног буџета износили су готово 11 билиона рубаља, што је за седам одсто мање од предвиђања. Тако је у прва три квартала текуће године дефицит федералног буџета износио око 650 милијарди рубаља, или 1,2 одсто БДП, констатовао је руски премијер.

Руски премијер Дмитриј Медведев

Руски премијер Дмитриј Медведев

Медведев је такође обзнанио и величину Резервног фонда РФ са стањем на дан 1. октобра 2015. године. На тај дан средства у фонду износила су око 4,7 билиона рубаља. Средства у Фонду националног благостања истог дана износила су 4,8 билиона рубаља.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара