Свијет

Дејвид Камерон: Ако будемо гласали за излазак из ЕУ – другог референдума неће бити

ПОЧЕЛА ВЕЛИКА ИГРА НА КАРТУ СТРАХА – ПОМЕНУО ЧЛАН 50. ЛИСАБОНСКОГ СПОРАЗУМА

       ДЕЈВИД Камерон је упозорио сународнике да – уколико на референдуму 23. јуна буду гласали за иступање земље из ЕУ – новог референдума неће бити.

        Британски премијер је, као што се види, одлучио да игра на карту страха, као што свих последњих година игра и власт у Србији. У говору који је одржао у Дому општина британског парламента, подвукао је:

        „Другог референдума неће бити! Неки људи који желе иступање из ЕУ – у суштини желе да искористе то гласање ,против’ да бисмо остали у унији. Међутим, такав приступ игнорише саму демократију, дипломатију и легалитет. Јер, другог преговарачког процеса – са другим условима чланства у ЕУ – напросто неће бити“.

        Камерон је додао: „Ако Британци одлуче да изађемо, тада ће ступити на снагу члан 50 Лисабонског споразума који игра улогу устава ЕУ. Тај члан је фактички ,возни ред’ за излазак из чланства Европске уније. Он предвиђа двогодишњи период преговора о условима иступања, а на крају тог периода, ако договора нема, до изласка из ЕУ долази аутоматски“.

Дејвид Камерон

Дејвид Камерон

На крају указао: „Тај процес није позивање онога ко је одлучио да оде да се врати. То је процес који подразумева одлазак. Нажалост, знам доста брачних парова који су започињали процедуру развода, али не знам ниједан који је то започео да би продужио брачну заједницу“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара