Вијести, Свијет

Батаљони Десног сектора напуштају Донбас, један кренуо у Кијев

РЕШЕЊЕ ЗА СУКОБ У МУКАЧЕВУ НАЂЕНО: ОБЈАВЉЕНО ДА СУ ОПКОЉЕНИ „СЕКТОРОВЦИ“ – НЕСТАЛИ

  • „Нестанак“ може бити само – игра која обезбеђује најбезболнији излаз из ситуације. Јер: нема новог рата, нема погинулих, нема предаје, нико није крив јер формално нико није дозволио да „секторовци“ изађу из обруча с обзиром да су – нестали…
  • Ако се испостави да је ово тачно, онда су у то најдиректније умешане и украјинске и америчке специјалне службе. А све што се даље буде догађало, биће – режија, намештаљка и делимична  фарса

         У КИЈЕВУ  нараста напетост „у породици“ – између власти и неонацистичког Десног сектора.

         У Кијев је кренуо  пети добровољачки батаљон који је фактички војна формација Десног сектора.

         Истовремено су положаје у Донбасу почели да напуштају и остали батаљони „сектороваца“. Формално се враћају у базе, а то значи да вођа Десног сектора, Дмитриј Јарош, жели да му буду на располагању.

         Тако се открива да је Десни сектора оружана сила у држави, у неку руку и – држава у држави.

         Утолико је очекиваније што његови активисти и присталице – који већ други дан демонстрирају у Кијеву, испред резиденције шефа државе – траже импичмент Петра Порошенка и оставку министра полиције Арсена Авакова.

         А све се овако заоштрило због „малог рата“ у Мукачеву у којем су убијена три „секторовца“, а 13 полицајаца, јарошеваца и цивила било рањено.

         Шта ће даље бити потпуно је нејасно. Јер, вечерас су се појавиле информације да код Мукачева опкољени „секторовци“ више нису опкољени. Јер, наводно су „нестали“.

         Ово може бити игра која обезбеђује најбезболнији излаз из ситуације. Јер: нема новог рата, нема погинулих, нема предаје, нико није крив јер формално нико није дозволио да „секторовци“ изађу из обруча с обзиром да су – нестали…

         Ако се испостави да је ово тачно, онда су у то најдиректније умешане и украјинске и америчке специјалне службе.

Батаљони Десног сектора напуштају Донбас, један кренуо у Кијев

Батаљони Десног сектора напуштају Донбас, један кренуо у Кијев

Све што се даље буде догађало, биће – режија, намештаљка и делимична фарса.

А излаз су морали да нађу. Десни сектор има око 10.000 људи под оружјем. Што у својим батаљонима, што у редовима украјинске армије.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *