Вијести, Регион

Директор Железаре Боjан Боjковић утерује у лаж Есмарк

БОЈКОВИЋ ТВРДИ ДА СЛОВАК КАМАРАШ НЕ ИСПОРУЧУЈЕ СЛАБУ ПРЕСКУПУ РУДУ

        ДИРЕКТОР Железаре Смедерево Бојан Бојковић рекао је вечерас да је словачки бизнисмен Петер Камараш, кога компанија Есмарк тужи због наводне саботаже у процесу приватизације те челицане, стари добављач сировина за Железару.

        Бојковић је у вестима телевизије Н1 рекао да је Камараш добављач сировина за Железару наслеђен из времена када је била у власништву Ју Ес Стила.

        „Није тачно да смо набављали сировине лошег квалитета по већим ценама. Истина је да руда коју набављамо од Камараша има нижу вредност гвожђа и она је јефтинија од оне које има већи проценат гвожда”, указао је Бојковић.

        Он је навео да се Камараш појављивао као део делегације Есмарка када су заседале Радне групе, али да га није било од када је Влада расписала тендер.

        Компанија Есмарк Јуроп поднела је у суду за Западни округ америчке државе Пенсилваније тужбу против словачког бизнисмена због, како се наводи у саопштењу компаније достављеном Танјугу, систематског подривања настојања Есмарк Јуроп да приватизује Железару Смедерево.

Боjан Боjковић

Боjан Боjковић

Камараш је тужен због кршења уговора, злоупотребе поверљивих информација и нефер конкуренције, наводи Есмарк Јуроп у саопштењу.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *