Вијести, Свијет

АНТОНОВ: Где су амерички сателитски снимци Боинга 777 – да се још не „дорађују“?

МОСКВА ПОРУЧИЛА ВАШИНГТОНУ ДА ЊЕГОВА ШПИЈУНАЖА НИЈЕ ОДГОВОРИЛА НИ НА ЈЕДНО ПИТАЊЕ, А ДА ЈЕ ОТВОРИЛА МАСУ НОВИХ

  • Заменик министра одбране Русије Анатолиј АНТОНОВ: поводом тврдњи Американаца да украјинска армија није крива за обарање авиона јер је наводно „летео ван зоне дејства њених ракета“: „Да ли су Американци спремни да сносе одговорност за ту своју тврдњу? Знају ли они где су у Украјини све распоређени ракетни системи? Или они, напросто, немају шта да кажу?!“

 

„ДОКАЗИ“ са којима су наступиле америчке обавештајне службе – тврдећи да су доњецки устаници оборили малезијски Боинг – нису дали одговор ни на једно од постављених и отворених питања, а изазвали су масу нових – изјавио је заменик министра одбране Русије Анатолиј Антонов.

          „На брифингу америчких обавештајних служби – наставио је Антонов, чуло се обећање да ће бити обнародовани подаци техничке шпијунаже  и сателитске фотографије које потврђују лансирање ракете која је оборила Боинг са територије под контролом устаника. Поставља се питање: а где су ти подаци? Зашто још нису учињени јавним? Да ли их још, нека ми буде дозвољено да кажем, зато што се дорађују?“

         Антонов се посебно осврнуо на тврдњу Американаца да украјинска армија није крива за обарање авиона јер је наводно „летео ван зоне дејства њених ракета“.

          „Да ли су Американци спремни да сносе одговорност за ту своју тврдњу? Знају ли они где су у Украјини све распоређени ракетни системи? Како коментаришу податке објективне контроле које је изнела Русија? Или они, напросто, немају шта да кажу“ – наставио је Антонов да их истерује на чистину.

         Он се посебно осврнуо на то што се америчке шпијунаске централе позивају на фотографије из социјалних мрежа користећи их као доказ тобожњег преласка ракетних система преко руско-украјинске границе.

          „Какви су им то докази? Ухватили су се за фотографију украјинског „Бука“ на белом тегљачу, а та фотографија је направљена у Красноармејску који је одавно под контролом украјинске армије. Да ли доказом сматрају фотографију „Бука“ под бројем 312?  Или можда мисле да је доказ фотографија другог „Бука“ који се некуд креће у колони украјинске армије? Желе ли да кажу да је са њега лансирана ракета (која је оборила малезијски авион)? Ако желе, упозорио је Антонов, нека затраже разјашњења од Кијева?

Место пада авиона

Место пада авиона

Заменик руског министра одбране нагласио је да ни Украјина није одговорила ни на једно питање које му је Москва поставила поводом обарања малезијског путничког авиона.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *