Вијести, Свијет

Ротејрс шири дезинформације

Командант батаљона „Восток“ није говорио да побуњеници располажу ракетама „бук“

Командант батаљона „Восток“ Александар Ходаковски је демантовао да је за агенцију Ројтерс говорио да снаге самоодбране поседују противавионске ракете „бук“, преноси ТВ канал „Раша тудеј“ у четвртак.

У среду је агенција Ројтерс емитовала интервју с Александром Ходаковским у којем он наводно изјављује да су побуњеници имали ракете „бук“, и да је коришћење тих ракета у обарању малезијског путничког авиона провоцирала украјинска војска, гађајући тог дана положаје побуњеника из ваздуха.

„Говорили смо (у интервјуу за Ројтерс) о верзијама али кроз све речено пролази једноставна мисао да ја не поседујем информације о томе да побуњеници располажу таквим оружјем“, изјавио је Александар Ходаковски за ТВ канал „Раша тудеј“.

Ходаковски је такође демантовао информацију да је „бук“ снага самоодбране био дислоциран у близини града Снежноје, поред којег је оборен малезијски Боинг. Он је такође изјавио да располаже видео снимком интервјуа за Ројтерс, који доказује да ништа слично није речено.

Александар Ходаковски / © Photo: RIA Novosti/Natalia Seliverstova

Александар Ходаковски / © Photo: RIA Novosti/Natalia Seliverstova

Дан раније на интернету је приказана емисија „Суштина времена“ политиколога Сергеја Курињана у којој је Ходаковски изложио своју тачку гледишта на ситуацију око обореног Боинга. Ходаковски није потврдио нити је демантовао оптужбе кијевских власти за оборени авион, већ је само поставио питање зашто Кијев није забранио цивилне летове над југоистоком Украјине, ако је био тако сигуран да устаници поседују ракете „бук“. Никакве друге изјаве налик на тезе Ројтерса Ходаковски није дао.

Извор: Глас Русије

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *