Вијести, Свијет

Андреас Мелцер: Косово не може самостално да преживи

Андреас Мелцер: Косово не може самостално да преживи, заувек ће бити протекторат

Беч — Посланик Слободарске партије Аустрије у Европском парламенту Андреас Мелцер сматра да Косово не може самостално да преживи и да ће увек остати протекторат.

Он је, на маргинама заседања Европског парламента, како преноси агенција АПА, поздравио да се Србији да конкретна европска перспектива, додајући да после пријема Румуније и Бугарске има мало препрека за Србију.

„То је питање Косова. Ту су пренагљено створене готове чињенице. Косово ће увек остати европски протекторат“, казао је Мелцер. Истовремено је указао да је Балкан стално кризно жариште и с тим у вези навео да питање српске мањине на северу Косова није решено.

Србија је сређена држава и према његовом мишљењу, могла би дати позитиван допринос Европи. Због тога је важно да се Србија уврсти у безбедне државе, казао је Мелцер додајући да не сме више бити подносиоца молби за добијање азила из Србије и Македоније.

„Перверзно је када грађани једне државе кандидата за чланство у ЕУ наводе један разлог за добијање азила“, оценио је он похваливши одличне односе српске власти са Слободарском партијом.

 Посланик Слободарске партије Аустрије у Европском парламенту Андреас Мелцер

Посланик Слободарске партије Аустрије у Европском парламенту Андреас Мелцер

Известилац Европског парламента за Косово Улрике Луначек види „право приближавање“ у дијалогу Београда и Приштине. Она је изразила задовољство развојем тих односа последњих месеци.

Као позитивну вест она је оценила најаву ФИФА да косовска репрезентација може играти пријатељске утакмице.

Извор: Танјуг

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *