Вијести, Спорт

Отворено првенство Аустралије: Ана и Новак иду даље

Српски тенисери Ана Ивановић и Новак Ђоковић пласирали су се у треће коло Аустралијан Опена, док је Весна Долонц завршила такмичење.

Ненад Зимоњић и Данијел Нестор успешно су започели такмичење у дублу, Јелена Јанковић је у пару са Карин Кнап такође прошла даље, док је Бојана Јовановски претрпела пораз.

Прва на терену била је Весна Долонц која је успела да освоји само три гема против Серене Вилијамс.

Други рекет света Новак Ђоковић је до трећег кола стигао након победе над Леонардом Мајером 6:0, 6:4, 6:4. Он је након меча изјавио да је желео да се што пре заврши због врућине. Српски тенисер ће у трећем колу играти са Денисом Истомином.

Beta/AP Photo/Andrew Brownbill-AP Photo/Aaron Favila

Beta/AP Photo/Andrew Brownbill-AP Photo/Aaron Favila

Ана Ивановић је за мање од сат времена савладала Монику Бек, допустивши јој само три гема, било је 6:1, 6:2. Наредни меч Ивановићева игра са Самантом Стосур.

Ненад Зимоњић и Данијел Нестор су после две године одиграли први заједнички дуел на Грен слемовима после две године. Српско-канадски пар је савладао Немце Бењамина Бекера и Данијела Брандса са 6:4, 6:3, после једног сата и пет минута игре.

Успешна у дублу била је и Јелена Јанковић која је у пару са Карин Кнап победила руску комбинацију Пављученкова-Звонарјова 6:2, 6:4. Бојана Јовановски и Дона Векић нису биле успешне, освојиле су само један гем у поразу од Анабел Медине Гаригес и Јарославе Шведове – 6:0, 6:1.

Извор: Б92

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *