Вијести, Мишљења

Стратфор: Унутар НАТО се продубљује раскол поводом Русије

ИСТОЧНА ЕВРОПА НА СТРАНИ АМЕРИКАНАЦА, ЗАПАДНА – СКЛОНА ОБНОВИ ОДНОСА СА МОСКВОМ

  • Постојање раскола, америчка приватна обавештајно-аналитичка компанија изводи и из тврдње шефа француске обавештајне службе Кристофа Гомара да Русија није ни покушала да створи војну структуру потребну за војну интервенцију у Украјини

         УКРАЈИНСКА криза је клин међу државама чланицама НАТО, такав да западноевропске земље теже смиривању конфликта и успостављању економских односа са Москвом, а Источна Европа повећава војне расходе у страху од агресије Русије која јој се привиђа и јачање одбрамбених линија дуж источних граница алијансе. То је већ раскол који се даље повећава.

         Ово је процена познате америчке приватне обавештајно-аналитичке компаније Стратфор. Процена са овим додатним укативањем:

         „Неке земље унутар НАТО чак демонстрирају наглашено споразумашку позицију поводом борбених дејстава у Украјини. Разлике су такве да подвлаче политички раскол међу земљама чланицама НАТО на плану стратегије према Русији”.

Стратфор: Унутар НАТО се продубљује раскол поводом Русије

Стратфор: Унутар НАТО се продубљује раскол поводом Русије

Постојање раскола Стратфор изводи и из тврдње шефа француске обавештајне службе Кристофа Гомара да Русија није ни покушала да створи војну структуру потребну за војну интервенцију у Украјини.

Управо због оваквог распореда интереса – САД су своје деловање усмериле према Пољској и Румунији.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *