Вијести, Регион

Милован Бојић: Брамерцова изјава је злочин, медицина забрањује Шешељев повратак у Хаг

„БИО СПРЕМАН ЗА ПОЧЕТАК ХЕМОТЕРАПИЈЕ, А ОНДА ЈЕ СТИГАО ЗАХТЕВ ДА СЕ ВРАТИ У ПРИТВОР“

  • Шеф лекарског конзилијума Милован БОЈИЋ: Евентуални повратак Војислава Шешеља у Хаг представљао би убиство са умишљајем

        ШЕФ докторског конзилијума за лечење Војислава Шешеља Милован Бојић изјавио је у среду да је здравствено стање лидера радикала додатно погоршано појавом метастаза на јетри и да би његов евентуални повратак у Хаг представљао убиство са умишљајем.

        Представљајући податке о здравственом стању лидера радикала, Бојић је на конференцији за новинаре подсетио да је Шешељу у клиничком центру Броново у Холандији, у децембру 2013. године дијагностификован карцином дебелог црева.

         „Здравствено стање Војислава Шешеља је додатно погоршано појавом метастаза на јетри. Он је уз то и озбиљан срчани болесник, срчана функција му је знатно погоршана, све мање се креће и од момента повратка у Србију, има константно повишену телесну температуру која не пада испод 37.3 степена“, казао је Бојић на конференцији у Београду.

        Према његовим речима, захтев Хашког тужилаштва за враћањем Шешеља у притворску јединицу Трибунала представља „невиђени апсурд, који долази баш у тренутку када председник Српске радикалне странке треба да започне најинтензивнију терапију“.

Шеф докторског конзилијума за лечење Војислава Шешеља Милован Бојић

Шеф докторског конзилијума за лечење Војислава Шешеља Милован Бојић

„Пре три недеље је све било спремно за почетак хемотерапије а онда је стигао захтев да се он врати у Хаг. Главни тужилац Трибунала Серж Брамерц чини злочин када каже да је Шешељево здравље ирелевантно и да неће трпети његовим повратком у Хаг. Ако Шешељ буде враћен тамо, он неће примати ни хемотерапију ни основне лекове. Са медицинског становишта, њему нема повратка у Хаг“, оценио је Бојић.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *