Вијести, Регион

Саша Јанковић: Власт оне који је критикују оптужује да не воле државу

ВЛАСТ ПЛАШИ МЕДИЈЕ, А ГРАЂАНИ СЕ НАЈВИШЕ ЖАЛЕ НА ЛОШУ ДРЖАВНУ УПРАВУ

        ЗАШТИТНИК грађана Саша Јанковић изјавио је у среду да извршна власт у Србији негодује на критику медија, те они који мисле другачије него власт, страхују да могу доћи у неугодан положај.

         „Има медија у којима се чују критички ставови, али морам да замерим извршној власти из које се чују позиви и врста комуникације којим се изражава негодовање због критичких ставова“, рекао је Јанковић представљајући годишњи извештај пред Одбором Скупштине Србије за људска и мањинска права и равноправност полова.

        Како је истакао, улога државе није да буде на једној страни, већ да промовише слободу говора.

         „Код нас се с позиције извршне власти емитује (порука) да су они који изражавају критичко мишљење, страни плаћеници, они који не воле државу. То изазива страх медија и новинара да ће доћи у неугодну позицију и у погледу оглашавања“, оценио је Јанковић.

        Заштитник грађана говорио је и о притужбама грађана и рекао да се оне већином односе на лошу управу – више од 40 одсто.

Заштитник грађана Саша Јанковић

Заштитник грађана Саша Јанковић

Он је додао да су проблеми грађана чести због спорних прописа које је донела Скупштина Србије. Као пример је навео Закон о привременом уређивању начина исплате пензија којим су пензије у суштини смањене, а да пензионерима нису достављена решења о томе што закон налаже у случају промене износа.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *