Вијести, Путовања

Скијање, одмор и провод на Јахорини

Олимпијска планина све више мами скијаше из Србије и региона. Увече може да се оде до Сарајева, које је удаљено 28 километара.

Ко жели да ужива у скијању, треба да иде на Јахорину. Све остале планине у региону служе за показивање и добре су за почетнике.

Да на Јахорини није добро, како кажу домаћини, словеначки туристи не би долазили на најлепшу планину Републике Српске.

TUR-Jahorina-U-TEKST

– Наши гости су скијаши који добро знају зашто је Јахорина најбоља – каже Бранка Петронић из хотела „Лавина“. – Имамо доста гостију из Србије, а долазе нам туристи и из многих земаља попут Словеније, Црне Горе и Хрватске. Имамо госте различитих година: парове с децом, омладину, старије скијаше. Међутим, наш хотел од осталих издваја ноћни живот, па су млади наши главни посетиоци.

Јахорина има безброј предности у односу на остале ски-центре у региону, а једна од њих је и ноћни живот. Поред одличне забаве на Јахорини, они који су жељни провода могу сваке вечери да „скокну“ до Сарајева, удаљеног 28 километара.

Ипак, квалитетан снег, фантастична клима, 20 километара стаза за алпске дисциплине и благе падине главни су разлози зашто туристи долазе на ову планину. На Јахорини снег пада од октобра до краја јула. Десетогодишњи просек висине снежног покривача у фебруару износи 106 центиметара.

TUR-Jahorina_620x0

Туристи на Јахорину не долазе само због скијања, већ и због велнес центра с базеном, парним купатилом, сауном и џакузијем – каже Драган Јакић из хотела „Термаг“. – После „напорног“ скијања, гости могу да оду и на куглање, а деца у играоницу. Предност Јахорине у односу на друге ски-центре је однос одличне понуде и пристојне цене.

Јахорина има све оно што имају најбољи светски ски-центри, па и ексклузивни ресторан где гости, уз звуке клавира, могу да пробају специјалитете кувара Владе Симића.

Гостима је на располагању и етно-ресторан „Колиба“, који се налази уз саму стазу Пољице, где могу да се окрепе уз планински јахорински чај, да пробају разне специјалитете или ноћу запевају.

– Гостима је обезбеђен и бежични интернет, сателитски програми и бесплатна услуга чувања деце – каже Александар Провић из хотела „Вучко“.

– Никоме ништа не може да зафали, јер имамо и књижаре, продавнице, апотеке, фризерске салоне и бесплатан паркинг.

ИНФО

*Дневни ски-пас 18 евра
* Шестодневни 95 евра
* Индивидуални часови 15 евра
* Групни часови 9 евра
* Опрема дневно 10 евра
* Недељу дана 50 евра
* Кафа 0,8 евра
* Колачи 1-2 евра

БРОЈКЕ

* 175 дана годишње пада снег
* 2 Шестоседа и 4 двоседа има на Јахорини
* 4 ски-лифта су на располагању скијашима
* 5.000 кревета има на овој планини

Извор: Новости

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *