Вијести, Регион

Жировац: Парастос жртвама „Олује“

010429

Парастос који је организивало двадесетак чланова новосадског Удружења учесника оружаних сукоба на подручју бивше Југославије, протекао је без инцидената и уз обезбјеђење јаких полицијских снага.

Парастос у Жировцу, у општини Двор, почео је са пет сати закашњења, а како је саопштила полиција из Сиска, протекао је мирно и без инцидената.

Групу је предводио предсједник новосаског удружења и ратни командант диверзантског вода 21. Кордунашког корупуса војске РСК Жељко Вукелић. Парастосу нису присуствовали представници Српског народног вијећа, СДСС-а из Двора и општине Двор, који су се уочи скупа од њега оградили.

Хрватски медији извјештавају да је отказано најављено откривање споменика српским жртвама акције „Олуја“ изведене 1995. године, чему се жестоко противе хрватски бранитељи. Вукелић је, међутим, јуче хрватским медијима рекао да новосадско Удружење учесника рата намјерава да подигне споменик погинулима и несталима у „Олуји“ из Жировца, да је предат захтјев и пројекат споменика, али да од локалних власти још није добијен никакав одговор.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *