Регион

Жену са ботулизмом погрешно лечили а онда јој рекли „да се жали водоводу”

cacak-bolnica

Гордану Марковић (46) из Ивањице, која се отровала сувим месом, седам дана лекари у Чачку лечили су од запушења црева, давали инфузију и клизму. Тек када су се с истим симптомима повраћања, мучнине и проблема с видом на инфективном одељењу појавили и њени рођаци Иван и Дејан Зучковић, код којих је јела отровано месо, лекари су посумњали да су оболели од ботулизма и све троје послали за Крагујевац.

– Три дана држали су ме у болници у Чачку, на хирургији, и лечили од запушења црева, а мени је сваки дан било горе. Нисам видела, нисам могла да гутам, малаксала сам. Ни воду нисам могла да пијем. Покушала сам лекарима да објасним да ми је све теже, да не видим. Нико ме није слушао. Из болесничког кревета звала сам телефоном нашег младог пријатеља лекара који ради у Београду и описала му симптоме. Он је рекао да сам сигурно оболела од ботулизма, да сам се отровала и да тражим инфектолога – каже Гордана.

Снимали су је на рендгену и рекли да болује од запушења црева, дали јој инфузију и клизму. Отпуштена је у суботу 23. фебруара, а за терапију је добила парафинско уље и чепиће.

– Било ми је све лошије и јавила сам се у уторак на контролу. Задржали су ме у болници, и рекли да ће ме послати на снимање у Краљево. Упорно сам говорила да не видим, тражила сам очног лекара. Он није радио и дежурна лекарка је обавестила неуролога да се жалим да губим вид.

Кад сам неурологу рекла да не видим, одговорила ми је да ни она мене не види кад скине сочива и „да се жалим водоводу” – каже Гордана.

Инфектолог крагујевачке клинике др Зоран Тодоровић потврдио је да пацијенти из Ивањице болују од ботулизма.

– Болест је касно препозната и прошло је доста времена. Постоји серум који је требало да приме, али они су се јавили тек после осам дана – каже Тодоровић.

(Блиц)

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *