Вијести, Регион

Влајки: У наредних десет годинa од Србије неће остати ни „С” – ако је Русија не заштити

vlajki

У наредних десет година година од Србије неће остати ни „С”, а следи њено пропадање и територијално комадање које једино може спречити Русија, упозорио је потпредседник Републике Српске Емил Влајки на промоцији своје књиге „Демонизација Срба” у Требињу.

Додао је да власт у Србији „нема појма шта ради”, будући да жели да седи на две столице.

 

„Хоће да мало „флертују” са Русима, мало са Западом, а мислим да ни једни ни други не дају довољно док Србија не одлучи на коју ће страну”, рекао је Влајки, наглашавајући да Русија има велику моћ да заштити Србе и Србију, али да се Србија „претходно мора одлучити где ће”.

 

По њему, руска опција је за сада много боља него америчка, а додао је да му није јасно због чега би Србија хрлила према Западу, који је и србијанску државу и србијанство „демонизовао, бомбардовао, откидао територије, а при томе није уносио никакав капитал”.

 

Према мишљењу Влајкија, Србија ће наставити да се комада, односно да се неће све зауставити само на Косову.

 

За ратове у БиХ, каже Влајки, неко је морао бити крив, међународна заједница није могла себе оптужити, а ни Хрвате који су били штићеници Аустрије, Ватикана и Немачке, нити Муслимане, па су остали Срби.

 

Говорећи о уласку Србије у ЕУ, Влајки је истакао да „уколико иједан део Србије уђе у ЕУ, то бити тек за двадесетак година”.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *