Вијести, Регион

Умро главни српски масон, бивши декан Економског факултета, Цветковић му дао читуљу

branko-medojevic

Београд – Велика национална ложа Србије остала је без свог првог човека, великог мајстора, једног од главних српских масона, професора др Бранка Медојевића. Од њега се читуљом опростио његов друг са студија, бивши премијер Мирко Цветковић, пишу Наше новине.

 

Медојевић, који је био декан и редовни професор Економског факултета у Београду, умро је у уторак, 2. јула, у 63. години живота. Читуље у дневним новинама, поред колектива Економског факултета, дала је и генерација студената са факултета. Последњи поздрав упутилиа му је и Велика национална ложа Србије са огранцима: „Свети Сава“, „Константин Велики“, Слободан Јовановић“, „Александар Обреновић“, „Ђорђе Вајферт“, „Свети Јован Крститељ“.

 

„Отишао је један од најбољих из наше генерације. Био је увек весео и ведар и тако ћемо га увек памтити „, навели су у читуљи Медојевићеви другови из генерације међу којима и бивши премијер Мирко Цветковић.

 

„Он је мој друг са генерације на факултету „, кратко је рекао Цветковић за Наше.Бивши премијер, међутим, није хтео да прича о томе да ли је Медојевић био масон или не, рекавши само:„Не коментаришем ничије личне преференце.“На Економском факултету тврде да не знају да је припадао слободним зидарима.

 

„Никада није причао о томе. И мене је изненадила читуља ложе „, рекао је један професор тог факултета за Наше.А један од браће Велике националне ложе Србије каже да се масони не крију.

„Њихово чланство није пд велом тајни. Прави масон, када га питате о чланству, никада неће негирати. Уосталом, ми носимо масонске знаке „, казао је он.

 

Прошле године навршило се 100 година откако је формирана пменута ложа. данас у Србији има четири велике ложе, неколико дивљих и око 2.500 слободних зидара.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *