Вијести, Регион

Варуфакис: Атина неће сарађивати са ММФ, Грчка неће дефлаторну кризу

А ВЛАДА СРБИЈЕ СВОЈИМ НАЈВЕЋИМ УСПЕСИМА И СРЕЋОМ СМАТРА УПРАВО АРАНЖМАНЕ СА ММФ

         ГРЧКА влада неће сарађивати са Европском унијом и мисијом Међународног монетарног фонда (ММФ), нити ће тражити продужење програма финансијске помоћи, изјавио је данас грчки министар финансија Јанис Варуфакис после састанка са председником Еврогрупе, Јеруном Дајселблумом, у Атини.

          „Ова платформа нам омогућава да добијемо поверење грчког народа. Наш први потез као владе неће бити да одбацимо разлоге за преиспитивање овог програма прихватајући његово продужење“, поручио је Варуфакис, а преноси британски лист Гардијан у електронском издању.

         Варуфакис каже да је пружио уверење Дајселблуму да званична Атина планира спровођење реформи које би привреду Грчке учиниле конкурентнијом и које би допринеле уравнотежењу буџета, али и да неће прихватити дефлаторну кризу и неодрживи дуг.

         Дајселблум је са своје стране казао новинарима да је у Атину дошао како би са новом грчком владом разговарао о томе шта две стране треба да предузму пре истека програма помоћи 28. фебруара.

         Европски политичар је позвао грчку владу да поштује услове постојећег аранжмана између Грчке и еврозоне, апелујући да не предузима једностране кораке, јер је важно да не угрози напредак који је Грчка до сада остварила.

Јанис Варуфакис

Јанис Варуфакис

Дајселблум је навео да наставак пружања европске помоћи зависи од грчког поштовања обавеза, као и да је на Атини да одлучи о својој позицији.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *