Вијести, Регион

У Војковићима обиљежена крсна слава Спомен-капеле

031615

Важно је да званичници РС буду са својим народом када се обиљежавају догађаји из Отаџбинско-одбрамбеног рата изјавио је данас у Источној Илиџи министар просвјете и културе Горан Мутаџбија.

У Храму светог Петра Сарајевског служена је литургија и парастос погинулим припадницима Војске и Полиције РС из Војковића, Грлице и Крупца чиме је обиљежена крсна слава Спомен-собе, Свети Прокопије.

Војска и народ одбранили су своја огњишта иако је и сам Алија Изетбеговић изјављивао да ће пити кафу у Војковићима. У непуне четири ратне године погинуло је 217 припадника Војске и полиције РС, њихова имена и фотографије су у Спомен капели.

Ратни командант Другог батаљона Друге сарајевске бригаде ВРС Драган Вуковић истиче да су емоције помијешане.

-Тужан сам због толиких жртава и радостан што се на овај начин њих сјећамо-истиче Вуковић.

Од 1993. године у Војковићима се у континуитету организују манифестације које његују сјећање на одбрану ових насеља. Циљ је да млади рођени послије Отаџбинског рата на прави начин вреднују жртве и стечену вриједност, а то је Република Српска.

Министар просвјете и културе РС Горан Мутабџија истакао је да симболично и на овај начин показујемо да је важно бити с народом и не заборавити жртву.

У наредним данима у у Војковићима ће се одржатуи културно-спортска манифестајија „4. август-да се не заборави“ која је Одлуком Одбора за његовање традиција Отаџбинског рата Владе РС има регионални карактер.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *