Вијести, Регион

У Нишу је рођен „The Constantine“

На табли поред ауто-пута, на 10 километара испред улаза у Ниш, на енглеском језику пише да је тај град место рођења Константина Великог, али са грешком због које би ђаци добили јединицу.

На путоказу пре свега намењеном туристима пише да је Град Ниш, односно „City of Nis“ – „The Birthplace of the Constantine the Great“, са одређеним чланом испред властитог имена који је вишак.

Не ставља се „the“ испред имена. За овако нешто бих чак и основцу дала јединицу. Једноставно, испред личних имена не стављају се ни одређени, ни неодређени члан – каже дипломирани филолог за енглески језик и књижевност Наталија Стојковић.

Из Туристичке организације Ниша кажу да одговорност због ове грешке није њихова.

Ту сигнализацију смо ми радили, али је дошло до грешке код фирме која је радила штампу. Грешка није наша – каже портпарол Туристичке организације Ивана Марјановић.

Фотографија табле налази се и у блогу „професионалног путника“ (фото: davidsbeenhere.com)

Фотографија табле налази се и у блогу „професионалног путника“ (фото: davidsbeenhere.com)

Овај пропуст неће уочити само туристи и возачи ауто-путем ка Нишу, већ и посетиоци сајта davidsbeenhere.com, на коме је његов оснивач Дејвид Хофман објавио блог о томе шта у Нишу треба радити и посетити, што је илустровао и фотографијом ове табле.

Извор: Јужне вести / С. Ј.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *