Вијести, Регион

У лучанском селу Дучаловићи било више гласача него што има бирача!

А ХОЋЕ ЛИ ИКО ИСТРАЖИТИ ДА ЛИ ЈЕ ЛАЖИРАЊА БИЛО У САМИМ ЛУЧАНИМА И ДРУГИМ НАСЕЉИМА ОКО ЊИХ?

  • ФАКТИ: Неко је у овом лучанском селу, очито, изгубио рачуницу, превише се занео у одрађивању задатка који је добио. Логично је стога што ће у Дучаловићима избори бити поновљени. Али, хоће ли неко макар покушати да истражи: колико је „убачених гласача“ било на другим биралиштима у том граду и његовој околини? Јер, логично је претпоставити да се онај ко је монтирао изборе није ограничио само Дучаловићима, да су му сами Лучани били много важнији и маснији „залогај“!

        НА БИРАЧКОМ месту у селу Дучаловићи на ванредним локалним изборима у општини Лучани забележено је више бирача него што је уписано у бирачки списак, због чега ће избори бити поновљени, рекао је председник Општинске изборне комисије Јован Ковачевић.

        Он је агенцији Бета рекао да због тога комисија још не може да саопшти коначне изборне резултате, јер ће бирачи у Дучаловићима поново гласати у недељу, 4. јануара 2015. године.

        Према прелиминарним резултатима, у недељу је за Српску напредну странку гласало 51,91 одсто бирача и њима ће припасти 23 одборничка места од укупно 45 колико их има у локалном парламенту.

        Листа Нове Србије освојила је 15,01 одсто гласова (седам одборника), затим Двери 12,02 (шест), Социјалистичка партија Србије-Јединствена Србија 11,20 (пет) и Група грађана „Један тим“ 9,86 одсто гласова (четири одборника).

У лучанском селу Дучаловићи било више гласача него што има бирача!

У лучанском селу Дучаловићи било више гласача него што има бирача!

Све одборничке листе прешле су цензус, а од 17.706 уписаних бирача на изборе је изашло 10.486 грађана или 59,22 одсто.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *