Вијести, Регион

Телевизије наклоњене Груевском опет објавиле како Заев тражи 200.000 евра мита

А ОПОЗИЦИОНИ ВОЂА ИЗА КОЈЕГ СТОЈЕ АМЕРИКАНЦИ ТВРДИ ДА ЈЕ ТО БИО НОВАЦ ЗА ЦРКВУ

         ПРОВЛАДИНЕ телевизије Сител и Алфа вечерас су поново објавиле део снимка који је предмет посебних мера, на којима се наводно види како опозициони вођа Зоран Заев тражи мито од 200.000 евра.

         Заев то негира и од јавног тужилаштва тражи да одмах објави цео снимак разговора.

         Реч је о снимцима објављеним први пут још 10. марта, због којих је Заев тада поднео кривичну пријаву против македонског премијера и вође ВМРО-ДПМНЕ Николе Груевског зато што су објављени „материјали који су под посебним мерама”.

         На снимку се види Заев са непознатим саговорником коме наводно даје прецизна упутства о томе на који начин да му, по обављеном послу, исплати мито. Медији наводе да је снимак објављен на Ју тјубу.

         Реагујући на поновно објављивање овог снимка, Заев је рекао да је тиме прекршен Устав и закони, те тврди да овај снимак није могао да дође у јавност без Јавног тужилаштва и МУП-а.

         „Данас смо сведоци још једног незаконитог снимка који је под специјалним истражним мерама”, рекао је Заев и позвао тужилаштва да одмах објави цео снимак.

         Он тврди да се на целом снимку види да је реч о средствима за грађевински материјал за изградњу цркве у Струмици – бетон, гвожђе…

         Објашњава да се тај саборни храм гради донацијама фирми и грађана, преко рачуна храма, а за куповину грађевинског материјала.

Телевизије наклоњене Груевском опет објавиле како Заев тражи 200.000 евра мита

Телевизије наклоњене Груевском опет објавиле како Заев тражи 200.000 евра мита

Исти снимак први пут је објављен 10. марта ове године, мало пошто је Заев почео да објављује „медијске бомбе” у оквиру „Истине о Македонији”, којима његова СДСМ покушава да докаже да је актуелни премијер Груевски корумпиран и умешан у организовани криминал, због чега се тражи његова оставка.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *