Вијести, Регион

Суд у Митровици издао налог за привођење Вулина

Aleksandar-Vulin

Окружни суд у Косовској Митровици издао налог за привођење Александра Вулина, рекао за РТС главни тужилац у том граду Шућури Суља. У дирекцију косовске полиције није стигао налог за хапшење Вулина, тврди заменик регионалног командира Бесим Хоти.

Главни тужилац у Косовској Митровици Схућури Суља изјавио је РТС-у да је Окружни суд у том граду издао издао налог за привођење министра без портфеља Александра Вулина.

„Контактирао сам граничну полицију и добио сам потврду да је донета одлука по нашем захтеву. Тражили смо, у склопу започињања истраге, да суд донесе одлуку о привођењу Александра Вулина“, рекао је Суља и додао да у његовом захтеву није било навода о хапшењу или притварању Вулина, већ о привођењу.

Приштински лист Коха диторе пренео је да је Окружни суд у Митровици синоћ донео одлуку по којој су све полицијске станице на Косову добиле налог за хапшење Вулина.

Међутим, регионалној дирекцији „Север“ косовске полиције није стигла никаква одлука Окружног суда у Митровици за хапшење министра без портфеља задуженог за КиМ Александра Вулина, рекао је РТС-у заменик регионалног командира полиције Бесим Хоти.

„До данас регионалној дирекцији није стигла одлука Суда. Полиција административно викендом не ради“, навео је Хоти и додао да ће у понедељак бити познато више детаља.

Тужилац Шућури Суља напоменуо је да је Тужилаштво покренуло истрагу због сумње да је Вулин извршио кривично дело „неовлашћеног преласка границе“, и да ће у зависности од прикупљених доказа бити одлучено да ли се поступак према Вулину наставља или обуставља.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *