Вијести, Регион

Нападнути полицаjци у Kосовскоj Mитровици

113334

KOСOВСKA MИTРOВИЦA – Регионални шеф оперативе косовске полициjе Жељко Боjић изjавио jе да су припадници полициjе нападнути рано jутрос у северном делу Kосовске Mитровице испред jедног локала, после чега jе приведено седам осумњичених, међу коjима троjица малолетника.

Инцидент се догодио у 01.30 испред кафе бара „Гарден“ у Kосовскоj Mитровици, коjи jе том приликом оштећен, а власник Драгутин Вукомановић наjавио jе да ће поднети тужбу против полицаjаца за прекомерну употребу силе.

Боjић jе изjавио Танјугу да су полициjски службеници нападнути испред кафе бара „Гарден“ када су осумњичени, коjи су били гости локала, гађали чашама и флашама полициjске службенике и повредили jедног полицаjца коjем jе помоћ указана у митровичкоj болници.

У циљу очувања jавног реда и мира полициjа jе предузела све мере и радње, ставила седам лица, од коjих су троjица малолетници, под контролу и привела их у полициjу, казао jе Боjић.

Oн jе нагласио да jе алко-тестом утврђено да су сва лица била под деjством алкохола, а уз консултациjу са тужилаштвом случаj jе окарактерисан као напад на овлашћено службено лице и наношење лаких телесних повреда.

Oво jе у последња 24 сата други напад на припаднике косовске полициjе на северу Kосова, након што су претходне вечери у Лепосавићу двоjица полициjских службеника, у намери да зауставе тучу, нападнута у овом граду на северу.

На сваки напад на полицаjце уследиће оштар одговор полициjе и у складу са законом предузећемо све неопходне мере, поручио jе Боjић и казао да jе против власника локала „Гарден“ уложена приjава због прекорачења радног времена.

С друге стране Вукомановић, коjи jе власник локала испред коjег jе дошло до нереда, рекао jе Танјуг да су полицаjци дошли око jедан сат после поноћи у „Гарден“, где jе била у току приватна журка, и упозорили да се утиша музика, што jе и учињено.
„У пола два jе ушла полициjа, поломили су ми стакло на улазним вратима, стакло на прозору локала. Поднећу тужбу против полициjе што jе ово радила и ломила. Aко сам jа крив нека ме ухапсе, али децу у локалу не смеjу да узнемираваjу“, рекао jе Вукомановић.

Oн тврди да jе полициjа убацила сузавац у његов локал, а на констатациjу да су прекорачили радно време, власник локала jе рекао да ниjе имао притужбу ни приjаву од било кога за то до сада.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *