Вијести, Регион

Субашић тврди да је Вучића напала група хулигана, а Ахметовић да нико од нападача није из Сребренице

ЊОЈ НАЈЖАЛИЈЕ ШТО САД СВИ ГОВОРЕ О ИНЦИДЕНТУ ДОК „ЖРТВЕ ВИШЕ НИКО НЕ СПОМИЊЕ“

        ОВО није напад на српског премијера Александра Вучића, већ је ово напад на жртве и на наше достојанство, рекла је Танјугу председница Удружења Мајке Сребренице и Жепе Мунира Субашић.

        „Мени је жао јер сада сви медији причају о инциденту, а жртве више нико не спомиње“, рекла је Субашић истакавши да она напад не оправдава, те да је то дело групе хулигана.

        У телефонском разговору за Тањуг Субашић је рекла да је све почело с миром, да се она, као и друге мајке тог удружења, поздравила са Вучићем по доласку у Меморијални центар, те окачиле му „Цвет Сребренице“ на ревер.

        Не кријући разочарање, Субашићева је казала да жали због свега што се догодило, али да, нажалост, сада није могуће вратити време уназад.

        Раније данас Субашићева је за портал Клиx.ба рекла да 13. јула неће ићи на помен српским жртвама у Кравице јер, како је рекла, након свега страхује за свој живот.

Мунира Субашић, председница Удружења Мајке Сребренице и Жепе

Мунира Субашић, председница Удружења Мајке Сребренице и Жепе

Члан Организационог одбора за обележавање злочина у Сребреници и бивши министар безбедности БиХ Садик Ахметовић тврди да у нападу на српског премијера Александра Вучића није учествовао нико од грађана Сребренице, већ да се ради о „особама које нису са овог подручја“.

Ахметовић је, оценивши да је тај напад „био непотребан“, нагласио да се морају неговати добросуседски односи и са Србијом и са Хрватском.

„Када бисмо питали оне који су покопани овде, рекли би да желе мир својој деци. Због њих морамо градити мир. Њихова жеља сигурно не би била да им деца доживе оно што су они“, рекао је Ахметовић, пренела је Анадолија.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *