Вијести, Регион

„СЛОГА“: Држава да обелодани – које синдикате шпијунира Војно-безбедносна агенција?

„ИЗОСТАНАК ПУНЕ ИСТИНЕ О ОВОМ ПРОБЛЕМУ ТРАСИРАЋЕ ПУТ У – ДИКТАТУРУ“

          УДРУЖЕНИ синдикати Србије „Слога“ затражили су у суботу од државе објашњење о сазнањима да се „поједине војне безбедносне службе незаконито баве радом неких синдиката и њиховим лидерима на које је упозорио омбудсман Саша Јанковић“.

          Заштитник грађана Саша Јанковић оптужио је раније Војно-безбедносну агенцију да без одлуке суда шпијунира политичке странке, лидере синдиката и поједине судије.

           „Са забринутошћу смо примили ову вест и зато тражимо одговор: који се то синдикати и који се то синдикални лидери контролишу од стране војних безбедносних служби?“, наводи се у саопштењу.

          Удружени синдикати Србије Слога наводе да синдикат нема шта да крије.

          Удружени синдикати истичу да пружају подршку омбудсману Саши Јанковићу као представнику независног регулаторног тела и свима онима који су се придружили захтевима да се дође до истине.

„СЛОГА“: Држава да обелодани - које синдикате шпијунира Војно-безбедносна агенција?

„СЛОГА“: Држава да обелодани – које синдикате шпијунира Војно-безбедносна агенција?

„Дужни смо да упозоримо да се изостанком пуне истине о овом проблему трасира пут у диктатуру, након чега би могла уследити хапшења и монтирани процеси против свих оних који другачије мисле, посебно бораца за људска права и синдикалних активиста који се баве питањима заштите запослених и права да за свој рад добију адекватну и правичну зараду“, саопштила је Информативна служба синдиката.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *