Вијести, Регион

СИЕПА наместила Матићевој уговор од 7.000 франака

И после одласка Јасна Матић наставила да ради за СИЕПА, пре четири месеца добила уговор од 590.000 динара!

Јасна Матић, ухапшена бивша министарка и бивша директорка Агенције за страна улагања и промоцију извоза (СИЕПА), и после одласка из овог државног предузећа наставила је да ради за њих – последњи пут пре четири месеца, кад је добила да потпише уговор вредан око 590.000 динара!

Наиме, из интерне преписке коју су запослени у СИЕПА водили у новембру прошле године, а у коју је Курир имао увид, Матићева је са СИЕПА и Пословно-технолошким инкубатором техничких факултета из Београда (БИТФ) направила уговор о ауторском делу, чији је предмет подршка реализацији пројекта „Промоција извоза иновативних програма“. Уговором је констатовано да је Матићева „дугогодишњи сарадник СИЕПА са опсежним искуством у пословима у оквиру промоције извоза Републике Србије“.

Поред Матићеве и представника БИТФ, уговор је потписивао и директор СИЕПА Божидар Лаганин, али нигде нема објашњења зашто тај рад није обавио неко из СИЕПА или бар неко с њене платне листе.

Коме је давала...?

Коме је давала…?

У мејлу сараднице из СИЕПА сугеришу бившој шефици да је веома важно да обрати пажњу на чланове 2 и 4 уговора и да мора да буде баш брза јер су рокови кратки.
– Све мора да буде завршено до 28. фебруара, кад ће вам бити и исплаћен новац – наводи сарадница из СИЕПА.

Уговор о улагању

Уговор о улагању – ауторско (не)дело

У члану 2 уговора наводи се да аутор мора да уради анализу изводљивости спровођења предложених мера за подршку извоза. Члан 4 односи се на плаћање, па пише да ће ауторски хонорар бити обрачунат у швајцарским францима – 7.150, а исплаћен у динарској противредности. Донатори су били Швајцарска канцеларија за сарадњу у Србији и државни секретаријат за економске послове Швајцарске.

Извор: Курир/С. М.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *