Вијести, Регион

Шаровић-Љајић: Без повластица за цигарете из Хрватске

011863

Неприхватљив приједлог ЕУ о измјенама ССП-а и ЦЕФТА споразума због уласка Хрватске у ЕУ, сагласни министри трговине Србије и БиХ Расим Љајић и Мирко Шаровић. Србија не прихвата да се и даље по повлашћеним условима увозе цигарете из Хрватске, што важи и за увоз великог броја производа из Хрватске у БиХ, поручено са састанка.

Министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић разговарао је са министром за спољну трговину и економске односе Босне и Херцеговине Мирком Шаровићем о ставу према Европској унији у процесу адаптације ССП-а двије државе, због изласка Хрватске из ЦЕФТА и уласка у ЕУ.

Љајић и Шаровић су се сагласили да је за двије државе неприхватљив приједлог ЕУ о измјенама тих споразума.

То конкретно значи, наводи се у саопштењу, да Србија не прихвата да се и даље по повлашћеним условима увозе цигарете из Хрватске у Србију, што важи и за увоз великог броја производа из Хрватске у БиХ.

Двојица министара ће остати при тим ставовима, што ће пренијети и надлежнима у Европској унији.

Љајић и Шаровић су се договорили и да убудуће координирају ставове према питањима у вези са процесима адаптације ССП Србије и БиХ са Европском унијом, као и да заједнички наступају у случајевима када је потребна заштита интереса привреда двије земље у односима са ЕУ.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *