Вијести, Регион

Раскинут уговор с њемачком компанијом РВЕ

025016
Влада Републике Српске је раскинула уговор са њемачком компанијом РВЕ о стратешком партнерству у истраживању, развоју, изградњи и кориштењу хидроенергетског потенцијала горњег слива Дрине.

Из Министарства индустрије, енергетике и рударства Републике Српске саопштено је да је овим уговором била предвиђена изградња четири хидроелектране – Бук Бијела, Фоча, Паунци и Сутјеска на ријеци Дрини, као заједнички пројекат стратешких партнера.

„Услов за реализацију пројекта о стратешком партнерству било је испуњавање свих услова у предвиђеном року. С обзиром да партнери до 23. априла, односно у року предвиђеним Уговором о стратешком партнерству, нису постигли сагласност о наведеним питањима донесена је одлука о раскиду“, појашњавају из ресорног министарства.

Уговором је предвиђено да, у случају да било која од уговорних страна раскине Уговор, ниједна уговорна страна неће имати право да захтијева даље радње, нити изгубљену добит и/или накнаду штете по било ком основу.

Влада Српске је 15. маја донијела одлуку о раскиду Уговора, закљученог 16. септембра прошле године, који подразумијева изградњу четири хидроелектране, укупне вредности 460 милиона евра.

Ријеч је о уговору између Владе, „Електропривреде Републике Српске“ – Матично предузеће „Хидроелектране на Дрини“ Вишеград и њемачке компаније РВЕ.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *