Вијести, Регион

Премијер потврдио: Путин на прослави годишњице ослобођења Београда

ТЕКИЈА – Премијер Србије изјавио је данас да ће сви који су желели да виде и дочекају председника Русије Владимира Путина ускоро у Београду имати прилику за то.

„Зна се да веома брзо долази председник Русије Владимир Путин у Србију. Мислим да ће Канцеларија председника Путина то објавити у уторак у 10 сати”, рекао је Вучић новинарима.

Он је додао да је већ познат датум његовог доласка.

„Припремамо се за долазак Путина и долазак и многих других званичника. То ће бити и пре оног времена које је било најављено”, рекао је Вучић.

Председник Русије Владимир Путин долази у Србију

Председник Русије Владимир Путин долази у Србију

„Они који су желели да виде и дочекају Путина имаће ускоро прилику за то, пошто мислим да ће бити на скупу посвећеном годишњици ослобођења Београда”, рекао је премијер Србије.

Извор: Танјуг

ЛАВРОВ:Путин намерава да посети Београд поводом 70-годишњице његовог ослобођења

ШЕФ РУСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ НАЈАВИО РАЗГОВОР О ЗАЈЕДНИЧКИМ ПРОЈЕКТИМА И ПРОДУБЉИВАЊЕ РФ И СРБИЈЕ

ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин намерава да посети Србију поводом обележавања 70. годишњице ослобођења Београда од фашизма, а током посете биће размотрени заједнички пројекти две земље, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров на прес конференцији у оквиру Генералне скупштине УН.

Путин ће, преноси руска телевизија Россиа Тодаy, учествовати у манифестацијама поводом јубилеја.

„С пијететом се сећамо тог рата, нашег борбеног братства са Србима и другим народима Европе. То ће бити централни свечани догађај посете – учешће у пригодним манифестацијама у главном граду Србије”, рекао је руски министар иностраних послова а преноси РИА Новости.

Путин ће, рекао је Лавров, током посете размотрити заједничке пројекте две земље, пренела је агенција.

„Несумњиво, имамо врло озбиљан списак заједничких пројеката – економских и инвестиционих. Има шта да се разматра и сагледа, какви се допунски задаци могу издати ради даљег продубљења нашег партнерства”, казао је Лавров.

Изражена је нада Москве да ће Београд у односима са Европском унијом постићи такве договоре који неће наносити штету узајамним односима Србије и Русије, навела је руска ТВ на својој интернет-страници.

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је јуче да се очекује да ће председник Русије Владимир Путин присуствовати прослави ослобођења Београда 16. октобра, а да ће коначна потврда његовог доласка стићи у уторак или среду.

Вучић је рекао да се 16. октобра очекује долазак у Београд великог броја високих званица, међу њима и Путина, додајући да ће Србија умети да прослави годишњицу Великог рата на најбољи могући начин.

„Поносимо се борбом против фашизма и нећемо ни од кога да кријемо нити да се стидимо што смо победили фашизам у Србији. Тиме смо се поносили и тиме ћемо се увек поносити”, рекао је Вучић.

Извор: Факти

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *