Регион

Пољубац Србина и Хрватице запалио Интернет

srbin-i-hrvatica
На фотосервису “Имгур” појавила се фотографија на којој се љуби млади пар, младић огрнут у српску и девојка у хрватску заставу.

Корисник који је фотографију објавио описао је и околности под којима је настала.

“Колеџ “United World” у Мостару окупља више од 40 различитих националности. Смештен у граду који је још увек подељен ратом у људској свести, он је постао симбол нове генерације балканских народа.

Ове године се одржава Културна парада како би се обележила 50. годишњица покрета “United World”. Сви смо поносно носили своје заставе улицама и на бошњачкој и на хрватској страни града.

Мој пријатељ Србин се држао за руку са својом девојком Хрватицом. Када је једна старица њу питала како може да хода поред Србина, она га је пољубила.

Тада сам направио слику. То није ништа посебно, само један пар који исказује љубав, али за нас овде у Мостару, то је доказ да нове генерације нису спремне да наставе с ратом у свестима”, написао је аутор фотографије.

На загребачком порталу Индеџ.хр појавио се велики број коментара, а дошло је и до очекиване расправе између оних којима се фотографија допада јер промовише помирење и и оних који не прелазе лако преко међусобних разлика.

“Сад је готово, остат ће записано да је опет Хрватица завршила са Србином, почиње још једна рунда пође…..а”, пише у једном од коментара.

У другом пак пише: “предивна слика. Тако треба, доста је мржње!”, а један посетилац је написао”Ма ништа од 3. Yуге, другови… Не поновило се то зло.”

Такође, и на многим домаћим сајтовима постоји доста кометара, махом позитивних, испод ове фотографије.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *