Регион

Јеремић о захтеву Бошњака да добије укор: “Опет ови добри, поштени људи…”

Вук-Јеремић-УН-300x252
Председник Генералне скупштине Уједињених нација Вук Јеремић огласио се на свом налогу на Твитеру поводом инцијативе Бошњака из САД, који су затражили укор за Јеремића.

“Опет ови добри и поштени људи… Бошњаци из САД траже отказивање седнице о Хашком трибуналу”, написао је кратко Јеремић, уз линк ка вести на “Блицовом” сајту.

Подсетимо, Конгрес Бошњака Северне Америке и Саветодавно Веће за БиХ упутили су апел амбасадорки САД у Уједињеним нацијама Сузан Рајс да УН одмах покрене процес изрицања укора преседавајућем Генералне скупштине УН Вуку Јеремићу и да откажу расправу о Хашком трибуналу истичући да су је “заказали негатори геноцида”.

“Очигледно је да расте нервоза код оних којима не одговара чињеница да ће се на позорници УН представити истина. Ми улазимо у последњу фазу припрема за јавну расправу о међународном кривичном правосуђу 10. априла и не обазиремо се на притиске. Преподневни део те расправе, у коме право наступа имају чланице УН, биће добра прилика за све да изнесу свој државни став, па тако и за БиХ”, изјавио је Јеремић.

Удружења Бошњака у Северној Америци затражила су данас од сталне представнице САД у УН Сузан Рајс да хитно цензурише председника Генералне скупштине УН Вука Јеремића и откаже расправу у УН о Хашком трибуналу, која је заказана за април.

Конгрес Бошњака Северне Америке (КБСА) и Саветодавни савет за БиХ (АЦБХ) упозорили су Сузан Рајс на “лоше намере” Јеремића према Хашком трибуналу и на његова настојања да “шири српски националистички програм”.

У саопштењу КБСА и АЦБХ изражава се забринутост у вези са предстојећом расправом у УН, заказаном за април, на тему Међународни кривични суд за бившу Југославију (МКСЈ), јавила је агенција Анадолија.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *