Вијести, Регион

ПКБ Београд биће продат стратешком партнеру до краја године

РАСПОЛАЖЕ СА 35.500 ХЕКТАРА ЗЕМЉЕ И ЗАДОВОЉАВА 10 ОДСТО ПОТРЕБА БЕОГРАДА ЗА МЛЕКОМ

        ПОЉОПРИВРЕДНА корпорација Београд (ПКБ) из Падинске Скеле биће до краја године продата стратешком партнеру по принципу продаје имовине, изјавио је у понедељак помоћник градоначелника Београда Борко Милосављевић.

         „Приватизација ПКБ-а ће подразумевати продају земљишта, али уз обавезу преузимања и одређених услова, а то је да се задржи континутет производње пољопривредне делатности у одређеном периоду, одређени број радника, а тражиће се јака банкараска гаранција како би се обезбедили јаки инвеститори”, казао је он.

        Милосављевић је на Трговинско-инвестиционом форуму Београд-Шангај одржаном у Привредној комори Београда нагласио да нови власник ПКБ-а неће наследити било какве обавезе из претходног периода пословања корпорације.

        Он је додао да је ПКБ најатрактивнија компанија за приватизацију, јер је у непосредној близини Београда и располаже са око 30.500 хектара обрадиве површине, великим бројем сточних грла, а производња млека из ПКБ-а задовољава 10 одсто потреба тржишта Београда за млеком.

Помоћник градоначелника Београда Борко Милосављевић

Помоћник градоначелника Београда Борко Милосављевић

Директор ПКБ-а Драгиша Петровић изјавио је раније агенцији Бета да новом власнику капитала те компаније не би требало дозволити да доведе до уништења сточног фонда ПКБ-а и да би он требао да настави са производњом млека јер је ПКБ највећи произвођач млека у Србији и да производи 10 до 12 одсто млека које се у земљи преради.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *