Вијести, Свијет

Франц Клинцевич: Иран је у праву – САД потајно помажу Исламској држави

ЗАМЕНИК ШЕФА ПОСЛАНИЧКЕ ГРУПЕ ЈР: СРУШЕН МИТ О САД КАО О ГЛАВНОМ НЕПРИЈАТЕЉУ ИД

        ПРВИ заменик шефа посланичке групе Јединствена Русија у Државној Думи Русије Франц Клинцевич сматра да САД „тајно потпомажу“ Исламску државу, рачунајући да ће у будућности моћи да је искористе за своје циљеве.

        По његовим речима, подаци на које са ослонио начелник Генералштаба оружаних снага Ирана, генерал-мајор Хасан Фирузабади, када је саопштио да авиони Ратног ваздухопловства САД редовно слећу на аеродроме које контролише Исламска држава „дефинитивно су срушили мит о САД као главном непријатељу Исламске државе.

         „Напротив, стиче се утисак да је Вашингтон држи, што се каже, у резерви. Можда им некад затреба за неке циљеве. Зато их тајно и потпомажу, између осталог, и оружјем“ – тврди Клинцевич.

        С тим у вези, посланик, који је и члан одбора Државне Думе за одбрану, напоменуо је да су „Американци исто тако „неговали“ и муџахедине 70-тих година прошлог века – на потпуно исти начин“.

Франц Клинцевич

Франц Клинцевич

„Флерт са „Исламском државом“ је још једна потврда да САД не занима остатак света“ – казао је Клинцевич новинарима.

Јуче је у интервјуу иранским медијима Фирузабади открио да авиони америчког Ратног ваздухопловства редовно слећу на аеродроме које контролишу терористи Исламске државе и да јој достављају оружје, новац и намирнице.

„Добили смо извештаје да амерички авиони слећу и полећу са аеродрома које контролише Исламска држава“ – наводи његове речи агенција Фарс.

„Сједињене Државе не би требало да достављају оружје, новац и намирнице групацији Исламска држава, а затим да се извињавају да су то наводно учиниле грешком“ – подвукао је Фирузабади.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *