Регион

Париз: На ентигеј протетима стотине хиљада људи

027434

Неколико стотина хиљада људи који се противе хомосексуалном браку, који француске власти желе да легализују, окупља се данас у Паризу на великом скупу на позив католичке цркве и опозиционе деснице.

Марш демонстраната почео је са три различите локације у Пазиру. Полиција је навела да очекује око 300.000 људи који ће доћи до Ајфелове куле, те да је метро затворен. Сматра се да ће то бити један од највећих скупова у посљедњих десет година.

Парламент треба 29. јануара да размотри нацрт закона о геј браку и усвајању дјеце у тим браковима. Тај закон представља дио обаћања предсједника Франсоа Оланда у предизборној кампањи. Међутим, тај нацрт закона је све мање популаран, показују посљедње анкете.

На скупу учествују и вјерски званичници. У једном скупу ће бити представници и симпатизери католика, а у другом представници и симпатизери деснице Уније за народни покрет, партије Николе Саркозија. Бивши француски предсједник неће присуствовати скупу, као ни предсједница екстремно десничарског Националног фронта Марин ле Пен.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *